Vrijdag 20.04.18 | 12.02 uur

Steenwijk als uitvalsbasis voor tocht door de wijde omgeving

Vestingronde is nieuwe driedaagse voor mountainbikers

De mountainbikes kunnen het eerste weekend van september van stal worden gehaald.

De mountainbikes kunnen het eerste weekend van september van stal worden gehaald.© Tim de Vries

MTB Havelte e.o. en Stichting MTB Steenwijk 2000 slaan de handen ineen om 1, 2 en 3 september 2017 een driedaagse mountainbike marathon te organiseren. De eerste editie van de Vestingronde, met steevast Steenwijk als uitvalsbasis, kent een totale lengte van om en nabij de vierhonderd kilometer. De tochten gaan elke dag door een ander gebied. De inschrijvingen zijn intussen geopend.

Er zijn bepaalde stukken waar de tijd wordt opgenomen. Aan de hand van deze tijden zal een klassement opgemaakt worden. Volgens Rik Smit, één van de organisatoren van het nieuwbakken evenement, is het echter niet noodzakelijk om in wedstrijdvorm aan de start te komen: "Ook de fietser die iets minder snel over de paden crosst maar wel gewend is om wat langere afstanden te doen, moet de afstand aankunnen."

De route is opgedeeld in drie dagetappes en wordt gereden met eigen GPS. Over voornamelijk onverharde wegen en paden loopt de route door het Nationaal Park Drents-Friese Wold, Nationaal Park Weerribben-Wieden en het oerlandschap Holtingerveld in Drenthe.

De Steenwijkse evenementenhal van Rabo Theater de Meenthe dient tijdens de driedaagse tocht als uitvalsbasis. Smit: "Bedden en sanitaire voorzieningen zijn hier aanwezig en ook de maaltijden worden vanuit hier verzorgd voor de deelnemers." De uiteindelijke finish van de Vestingronde zal op zondag 3 september 2017 plaatsvinden op de Markt in Steenwijk.

Duo's
De Vestingronde moet worden verreden in duo's. Elke deelnemer moet bij aanvang van het de MTB Vestingronde tenminste 18 jaar zijn, maar voor de rest zijn de teams vrij in de samenstelling. "In de einduitslag wordt onderscheid gemaakt tussen mannen, dames en gemengde teams", zo meldt Smit.

Aan de Vestingronde kunnen maximaal 100 teams meedoen. Meer informatie inwinnen en inschrijven kan op www.mtbvestingronde.nl.

Door: De Brederwiedekrant | Tim de Vries

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 18.02.17 | 10.26 UUR


advertentie

Vandaag:
27° | 6°
Meer weer...
Morgen:
21° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.84674 s