Vrijdag 20.04.18 | 12.02 uur

Dalend werkloosheidspercentage in Nederland

Overijssel krijgt er 430 nieuwe arbeidsplaatsen bij

In de komende drie jaar investeren Internationaal opererende bedrijven, die zich in 2016 in Overijssel hebben gevestigd, 40 miljoen euro in vastgoed, machines en innovaties. Daarnaast creŽren deze bedrijven ruim 430 directe arbeidsplaatsen. Het internationaal acquisitiebeleid van provincie Overijssel leverde 10 nieuwe vestigingen, 4 uitbreidingen en 1 samenwerkingsverband op.

De ruim 430 directe arbeidsplaatsen en 40 miljoen euro investeringen zijn de prognoses die de bedrijven desgevraagd geven voor de komende drie jaren. De investeringen in Oost-Nederland vinden vooral plaats in de sectoren Agro-Food, Life Sciences & Health, High Tech en Energie & Milieutechnologie. Internationale Ondernemingen die zich in onze regio gevestigd hebben komen uit de Verenigde Staten (3), Canada, China, MaleisiŽ, Thailand, Turkije en Zuid-Afrika.

Internationale handelsbevordering
Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, provincie Overijssel: "Internationalisering is een belangrijk speerpunt van ons provinciale economische beleid. Internationaal georiŽnteerde ondernemers zien in Overijssel prima mogelijkheden om zich te vestigen, te groeien en hun concurrentiepositie te verbeteren. Oost NV richt zich namens de provincie op internationale handelsbevordering en de acquisitie van nieuwe bedrijven. De resultaten zijn prima. En dat is van groot belang voor de ontwikkeling van de regionale economie en de werkgelegenheid."

Handel, investering en innovatie
"Oost NV wil de samenwerking versterken tussen buitenlandse bedrijven en het mkb, dat in Overijsselse gevestigd is, onder meer via handelsreizen, beursbezoeken en kennisoverdracht. Deze activiteiten noemen we handelsbevordering. Naast handelsbevordering blijven we ons natuurlijk inzetten om (buitenlandse) bedrijven naar onze regio te halen. We zien hier een mooie samensmelting van activiteiten op het gebied van handel, investeringen en innovatie die alle drie ons internationale netwerk als basis hebben. Tegelijkertijd blijven we uiteraard bestaande vestigingen steviger verankeren in de regio" - Henk Ligtenberg, hoofd Investeringsbevordering Oost NV.

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DONDERDAG, 16.02.17 | 13.25 UUR


advertentie

Vandaag:
27° | 6°
Meer weer...
Morgen:
21° | 5°


TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
advertentie
0.84812 s