Vrijdag 23.02.18 | 15.09 uur

Weggebruikers moeten rekening houden oponthoud

Verplaatsen ophaalbrug bij de Meppelerdiepsluis

Meppelerdiepsluis

Meppelerdiepsluis © Henry Wallinga

Rijkswaterstaat verplaatst de ophaalbrug in de N331 bij de Meppelerdiepsluis naar zijn definitieve locatie. Hiervoor is het nodig dat de N331 in Zwartsluis tussen de rotonde Industrieterrein Kranerweerd en De Nieuwesluis wordt afgesloten vanaf zaterdag 18 februari 2017 00.00 uur tot en met zondag 19 februari 23.59 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met een vertraging van 15 tot 40 minuten.

Tijdens de afsluiting wordt de brug gedemonteerd en op de definitieve locatie weer opgebouwd. Daarna wordt de brug weer aangesloten op de systemen en vinden diverse testwerkzaamheden plaats. Daarom maken weggebruikers van maandag 20 februari tot en met vrijdag 24 februari tijdelijk gebruik van een vaste noodbrug. Vanaf 25 februari is alles weer volledig in gebruik.

Omleiding
- Auto-, motor- en vrachtverkeer wordt omgeleid via de A32 Meppel-Noord en de A28 Nieuwleusen (en vice versa).
- Landbouwverkeer wordt omgeleid via de N334 – N375 – Handelsweg – Staphorster Grote Stouwe – Hamingerweg – Rechterensweg – Conradsweg (en vice versa).
- Busvervoer en fietsers worden omgeleid via de pont bij Genemuiden. De vaartijden van de pont worden hiervoor uitgebreid (zaterdag 07.00 uur – 23.59 uur en zondag 08:30 uur – 23.59 uur).
- Voetgangers kunnen gebruik maken van het pontje van Sluuspoort. Deze vaart overdag tussen Sluuspoort, Handelskade 22 Zwartsluis en Scheepswerf Geertman, Het Bosch 12 Zwartsluis. De vaartijden zijn zaterdag en zondag 09.00 uur – 18.00 uur.

Alle omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Bij ongunstige (weers)omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Verplaatsen brug online volgen
Het verplaatsen van de brug is vanaf zaterdag 18 februari online te volgen via deze link: www.webwatch.nu/projecten/meppelerdiepsluis

Vlotter en veiliger
De werkzaamheden zijn nodig om de huidige keersluis om te bouwen tot schutsluis. Met de nieuwe schutsluis worden scheepvaartstremmingen vanwege te hoge of te lage waterstanden voorkomen. De sluis wordt breder en dieper dan de huidige, waardoor schepen vlotter en veiliger kunnen passeren. Door de verbreding is een nieuwe brug nodig. Het project is eind 2017 gereed.

Meer informatie over het project Meppelerdiepsluis en de voorgenomen werkzaamheden is te verkrijgen via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800 - 8002 of via www.rijkswaterstaat.nl/meppelerdiepsluis

Kaartjes van de omleidingsroutes staan op: www.rijkswaterstaat.nl/meppelerdiepsluis


Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | MAANDAG, 13.02.17 | 19.27 UUR
Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.63932 s