Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Kavelruil kent mogelijkheden voor verbetering agrarische kavelstructuur

Voorlichtingsavond vrijwillige planmatige kavelruil

De LTO Noord-afdeling Steenwijkerland heeft samen met het CKO (Coördinatiepunt Kavelruil Overijssel) het initiatief genomen om te onderzoeken of de agrarische structuur verbeterd kan worden door middel van vrijwillige planmatige kavelruil. Zowel CKO als de LTO Noord-afdeling zijn van mening dat er voldoende kansen zijn, maar dat dit verder uitgewerkt moet worden in overleg met de eigenaren.

Om de grondeigenaren in het gebied te informeren over de mogelijkheden van vrijwillige planmatige kavelruil en wat het CKO hierbij voor hen kan betekenen worden zij uitgenodigd voor een voorlichtingsbijeenkomst op woensdagavond 21 september 2016 aanstaande om 20.00 uur in Hotel Gelderingen in Steenwijkerwold. Ook pachters en eigenaren met een kleinere oppervlakte die voordeel zien in de kavelruil zijn op deze avond van harte welkom.

Agrarische structuurverbetering
Vrijwillige, planmatige kavelruil biedt goede mogelijkheden voor verbetering van de agrarische kavelstructuur. Hiermee kunnen belangrijke voordelen worden behaald voor de landbouw, zoals grotere huiskavels en/of minder veldkavels. Dat betekent efficiënter werken tegen minder kosten.

Coördinatiepunt Kavelruil Overijssel (CKO)
In samenwerking met LTO Noord en Kadaster heeft de provincie Overijssel het Coördinatiepunt Kavelruil Overijssel (CKO) opgericht. Doel van het CKO is om ondersteuning te bieden aan grondeigenaren om tot vrijwillige planmatige kavelruil te komen. Voor meer informatie: www.cko.nl.

Datum, tijd en locatie
Datum: Woensdag 21 september 2016
Tijd: Inloop vanaf 19:30, aanvang 20:00 uur
Locatie: Hotel Gelderingen, Gelderingen 65-67, 8341 PT Steenwijkerwold

Door: De Brederwiedekrant | Nieuwsredactie

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | DINSDAG, 13.09.16 | 09.22 UUR
Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
0.62033 s