Vrijdag 23.02.18 | 08.39 uur

Johan Logt: 'Ik hoop dat ze hiermee stoppen'

Vernielingen bij pension Gi-Jo in Giethoorn

Verdwenen reclamebord met als inzet hoe het was

Verdwenen reclamebord met als inzet hoe het was© M. Lolkema

Op terras aan het water van pension Gi-Jo in Giethoorn zit een familie voor hun vakantiewoning te genieten van de avondzon. Johan Logt loopt trots over zijn terrein rond. Het mag best bijzonder genoemd worden wat Johan Logt hier doet.

Hij is maar liefst 78 jaar en toch runt hij helemaal in zijn eentje pension Gi-Jo (vernoemd naar zijn twee kinderen) in Giethoorn. Hij vertelt over hoe hij dakpannen op het dak zelf heeft schoongemaakt (met azijn) of hoe hij schrootjes allemaal zelf geschilderd heeft. "Ik maak nu bijvoorbeeld een bankje rondom een boom, dan kun je daar lekker in de schaduw zitten", zo laat hij zien.

Wat is het dan jammer als je moet constateren dat het Johan Logt niet gemakkelijk wordt gemaakt. Zijn pension ligt vlak naast de 2e Thijssenbrug. Zijn speelweide ligt aan één van de Gieterse grachten en om te voorkomen dat kinderen van gasten in het water kunnen vallen, heeft hij zijn speelweide voorzien van een hek.

En juist die speelweide is nu een probleem. "De speelweide heb ik voor mijn gasten. Er staan voetbaldoelen, een basketbalpaal en een volleybalnet. Ik heb vanuit mijn woning geen zicht op deze speelweide. Wat ik nou zo erg vind is dat mijn spullen daar kapot worden gemaakt."

Elk net in de speelweide is vernield. Johan Logt heeft inmiddels een nieuw volleybalnet opgehangen en de netten in de voetbaldoel zelf proberen te repareren. De basketbalpaal staat er een beetje mistroostig bij, zonder net. En dit is niet het enige.

"Het hek bij het water heb ik speciaal voor mijn gasten geplaatst. Ik probeer alles zo veilig mogelijk te maken, maar dat wordt mij onmogelijk gemaakt. Zo is het hek al meerdere keren vernield en het lukt mij gewoon niet om dit steeds weer op te bouwen."

Dan laat hij de voorkant van het pension zien. In de tuin, bij het water, staat een dakpannen overkappinkje. "Hier hing mijn reclamebord. Op dit bord stonden bijvoorbeeld vaarkaarten en je kon zien dat hier pension Gi-Jo is. Het was echt een duur bord én het is nu weg. Verdwenen. Meegenomen. Je vraagt je dan af: wat moeten ze ermee? Maar voor mij betekent het dat ik weer kosten moet maken om een nieuw bord te plaatsen."

Terwijl Johan Logt trots zijn domein laat zien (met overigens ook nog eens een prachtig 'museum' met onder andere nostalgisch speelgoed) laat hij weten hoe verontwaardigd hij is over wat er is gebeurd: "Het is pure vernielzucht. Ik begrijp ook niet waarom. Ik probeer altijd vriendelijk te zijn, ik doe niemand kwaad."

De politie Steenwijkerland heeft wel een aantekening gemaakt over wat er hier is gebeurd, maar kan verder niets voor Johan Logt betekenen. "Als het donker is, hoor ik heel soms wel eens wat. Maar als ik dan naar buiten ga, is het echt heel donker in deze speelweide. Dan zie ik niets en loop er liever ook niet heen." Iets dat best te begrijpen is.

Johan Logt hoopt vooral dat mensen die meer weten, contact met hem opnemen. "Of in ieder geval de daders laten weten hiermee op te houden!"

Door: De Brederwiedekrant | M. Lolkema

Artikelcorrectie of aanvulling doorgeven? Meld het ons. Wilt u reageren op dit bericht? Laat dan uw reactie achter. Heeft u tips voor onze redactie? Bel dan de tiplijn: 038 - 88 88 853.

reageren REAGEER | stuur door DOORSTUREN | printen PRINT | ZATERDAG, 10.09.16 | 09.49 UUR
Vandaag:
3° | -4°
Meer weer...
Morgen:
0° | -4°


AGENDA
TEKSTADVERTENTIES
Tekstbureau Arius
www.tekstbureauarius.nl
Tekstbureau Arius schrijft en herschrijft teksten in begrijpelijke taal!
Tim Fietst
www.timfietst.nl
Freelance sportverslaggever, journalist en tekstschrijver
Gevonden en verloren?!
www.steenwijkerland.nl
Meld, zoek en vind uw verloren en gevonden voorwerpen!
Ondernemend Steenwijkerland!
www.steenwijkerland.nl
Waar kunnen we u mee helpen?

advertentie
advertentie
1.00676 s